2012. november 19., hétfő

A só káros hatásai

A túl sok só nagyon ártalmas az egészségünkre, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen iktassuk ki az életünkből, ugyanis az idegrostok a sóban található nátrium és kálium nélkül nem lennének képesek az impulzusok továbbítására.




A só vérnyomásnövelő hatást fejt ki, és ezáltal is bekövetkezhetnek a szívinfarktusok. A becslések szerint ha minden ember 30%-kal kevesebb sót fogyasztana, akkor csökkenne a szívinfarktusokból eredő halálesetek száma.

Konyhai só:


Ez a só fajta nátrium-kloridot tartalmaz, amelyet a szervezetünk egy nem természetes anyagként, sejtméregként észlel, ami ellen kiválasztással, kikristályosodással védekezik.
Fogyasztásának következményei:
reumás megbetegedések, kiszáradás, vese túlterheltség, ráncosodás, vizenyő narancsbőr.

Természetes kristály só:


Ebben a sóban megtalálható az összes emberi szervezetet felépítő elem. A kristály só egy energiaadó, salaktalanító és kiegyenlítő hatású élelmiszer, mely betegség ellen jótékony hatású.

Tengeri só:


A tengeri sóban sok az ásványi anyag és a nyomelem, amely segít ellensúlyozni a közönséges só káros hatásait.
                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése